Waar moet je op letten bij het kiezen van een trouwlocatie?

Er komt nog best veel kijken bij het kiezen van een juiste trouwlocatie voor jouw Afghaanse bruiloft. Een mooie locatie is uiteraard essentieel, maar dat is niet het enige wat de doorslag geeft bij het kiezen van de perfecte trouwlocatie. Vaak moet je ook rekening houden met meer praktische zaken. Wij hebben de belangrijkste aspecten waar je rekening mee dient te houden voor jou op een rijtje gezet.

 1. Sfeer en thema
  Hebben jullie een bepaalde sfeer of thema in jullie hoofd voor de bruiloft? Probeer dit vooraf te bedenken voordat je op pad gaat om trouwlocaties te bezoeken. Het is namelijk handig om een trouwlocatie te kiezen die al dicht in de buurt komt van de thema of sfeer die jullie graag voor jullie Afghaanse bruiloft willen creëren. Denk hierbij aan verlichting en decoratie. In dat geval hoef je niet veel aan de locatie aan te passen om je perfect bruiloft te creëren. Dit bespaart niet alleen geld, maar uiteraard ook tijd die je nuttig kunt besteden aan de overige voorbereidingen voor je bruiloft
 2. Budget
  De trouwlocatie is vaak de grootste kostenpost bij het plannen van een bruiloft. Begin dan ook altijd met het kiezen van een trouwlocatie, zodat gelijk duidelijk is hoeveel budget er over blijft voor de overige kostenposten. Veel bekende buitenlandse (bijv. Afghaanse en Turkse) trouwlocaties hanteren een tarief waarbij de catering is inbegrepen. De prijs voor de locatie in combinatie met de catering is in dat geval afhankelijk van het aantal gasten.
 3. Hoeveelheid gasten
  Bepaal vooraf hoeveel gasten jullie willen uitnodigen op jullie Afghaanse bruiloft. Bepaal vooraf een maximum aan aantal gasten en stel vervolgens pas de gastenlijst op. Indien je dit andersom doen, dan heb je vaak de neiging om iedereen die je kent op de lijst te noteren. Vooral wij Afghanen hebben de neiging om alle (verre) familieleden en kennissen uit te nodigen, aangezien we grote families hebben. Hoewel het leuk is om iedereen uit te nodigen, is dat vaak niet mogelijk omdat je anders gauw op grote aantallen uitkomt. Niet alle trouwlocaties hebben daar de capaciteit voor en het kost daarnaast ook nog eens enorm veel.
 4. Alternatieve trouwlocaties
  Het is bij Afghanen gebruikelijk om de bruiloft in een zaal te vieren, maar er zijn tegenwoordig talloze andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een kasteel, een boot of een strandpaviljoen. Hoewel strandtenten en boten niet altijd zijn ingericht voor een bruiloft, kan je ze met een beetje creativiteit en budget omtoveren tot een unieke trouwlocatie. Bij dergelijke locaties moet je wel vaak zelf dingen regelen. Zo bieden de meeste trouwzalen cateringservice, bediening, decoratie/verlichting, muziekapparatuur enzovoort aan. Bij de wat alternatieve locaties dien je dit zelf apart te regelen. Als je echter ruim op tijd begint met de voorbereidingen, moet die zeker wel lukken. Het voordeel is dan wel dat je een unieke locatie hebt voor de perfecte Afghaanse bruiloft.
 5. Trouwen in het buitenland
  Bij Afghaanse bruiloften is het vaak gebruikelijk dat familieleden uit de gehele wereld afreizen om de bruiloft bij te wonen. In dat geval is het handig om de bruiloft in je eigen regio te houden, zodat de familieleden opgevangen kunnen worden in eigen huis. Denk je eraan om je bruiloft in het buitenland te houden, maar maak je zorgen over de opvang van je gasten? Tegenwoordig is het mogelijk om voor lage prijzen een groot appartement of villa af te huren in het buitenland waar al je gasten opgevangen kunnen worden. Probeer in dat geval wel een land te kiezen waar de prijzen laag liggen. Ga dan bijvoorbeeld niet in Ibiza trouwen waar alles superduur is, maar denk bijvoorbeeld aan steden in Spanje of Bulgarije waar de prijzen een stuk lager liggen. Tot slot kun je uiteraard ook aan de buurlanden België of Duitsland denken voor een unieke trouwlocatie.
 6. Trouwdatum
  Ook niet geheel onbelangrijk is de datum voor jullie bruiloft. Boek tijdig een trouwlocatie, nu veel locaties zelfs een jaar van tevoren worden geboekt. Wees dus op tijd! Verder dien je ook rekening te houden met het feit dat bepaalde periodes en dagen duurder zijn. Zo is de zomer vaak duurder, omdat enorm veel mensen in de zomer trouwen. Dat is uiteraard handig nu eventuele buitenlandse familieleden dan ook vaak vrij zijn en op de bruiloft kunnen komen. In de winter liggen de prijzen vaak lager. Wil je toch in de zomer trouwen? Kies dan een doordeweekse dag omdat deze dagen vaak goedkoper zijn en nu de meeste mensen toch vrij zijn, levert dat ook minder problemen om met de beschikbaarheid van gasten.
 7. Catering
  Vaak zit de catering inbegrepen bij een locatie, stem dit van te voren af om teleurstellingen te voorkomen. Bij veel trouwlocaties is het bijvoorbeeld niet toegestaan om externe catering te regelen. Turkse of Marokkaanse trouwlocaties hebben vaak een kok die ook de Afghaanse catering kan verzorgen. De mogelijkheden zijn daardoor ruim.

Dit zijn een aantal punten waar je in ieder geval rekening mee moet houden bij het kiezen van een geschikte trouwlocatie voor jouw Afghaanse bruiloft. Het lijstje is natuurlijk verre van compleet, maar de belangrijkste punten zijn benoemd. Wil je direct trouwlocaties bekijken die geschikt zijn voor een Afghaanse bruiloft? Bekijk trouwlocaties.