6 leuke ideeën voor een huwelijksaanzoek

Voorafgaand aan het plannen van jullie Afghaanse bruiloft, moet er uiteraard eerst een huwelijksaanzoek plaatsvinden. Hoewel dat bij Afghaanse bruiloften vaak via de families gaat (Khastegari), is het alsnog leuk om jouw partner te verrassen met een huwelijksaanzoek. In dit artikel zetten we 6 leuke ideeën voor jou op een rij.

1. Vuurwerk

Vraag jouw partner ten huwelijk met vuurwerk. Zo is het mogelijk om met vuurwerk letters te vormen. Stel je voor dat je met jouw partner aan het genieten bent van een prachtige vuurwerkshow en opeens staat er in de lucht “Will you marry me?” of “Wil je met mij trouwen?”. Jouw partner zal versteld staan!

2. Pretpark

Houden jullie beide van pretparks? Dan is het een leuk idee om jouw partner in jullie lievelings attractie ten huwelijk te vragen. Hou er wel rekening mee dat het ten huwelijk vragen in een achtbaan lastiger is dan bijvoorbeeld in het reuzenrad. Je kan hierbij denken aan Walibi, Efteling of naar het buitenland toe zoals het magische Disneyland in Parijs.

3. Vakantie

Een huwelijksaanzoek in een ander land kan een unieke ervaring zijn. Op vakantie kom je op unieke plekken terecht waar je vast niet eerder bent geweest. Zo creëren jullie een leuke herinnering aan het huwelijksaanzoek, die jullie niet snel zullen vergeten. Daarnaast kunnen jullie na het huwelijksaanzoek, nog genieten van het samen vakantie vieren.

4. Bloementuin

Plan een bezoek aan een bloementuin, zoals bijvoorbeeld het Keukenhof. Tussen alle prachtige bloemen kan jij jouw partner de liefde verklaren en ten huwelijk vragen. Jullie worden omringd door een prachtig decor aan bloemen. Dit geeft een leuke sfeer aan de dag en het moment van het huwelijksaanzoek en vormt tevens een mooi achtergrond voor foto’s.

5. Bioscoop

Houden jij en jouw partner van films? Neem haar of hem dan mee naar de bioscoop voor een filmpje. Op het einde van de film laat je jouw persoonlijke boodschap afspelen op het grote scherm. Uiteraard dien je dit wel vooraf te regelen met het personeel van de bioscoop.

6. Strand

Neem jouw partner mee voor een strandwandeling. Schakel de hulp van een vriend in en laat hem of haar namens jou een persoonlijke boodschap voor jouw partner in het zand schrijven. Leid jouw partner naar de betreffende plek toe en laat haar of hem jouw persoonlijke boodschap in het zand lezen. Om de dag af te maken, kan je een diner op het strand organiseren.