Hoe je een thema kunt kiezen voor jouw Afghaanse bruiloft

Er zijn vijf zaken waar je aan moet denken bij het kiezen van een thema en de kleuren die jij wilt gebruiken voor jouw Afghaanse bruiloft. Kleur en vormgeving maakt deze belangrijke dag. Daarnaast bepaald dit natuurlijk ook hoe jouw foto’s en video’s er uit komen te zien. Daarom is het belangrijk om van te voren de juiste kleuren en thema te bepalen.

  1. Kijk naar de kleuren van de gekozen trouwlocatie. Zijn er bepaalde kleurtonen gebruik die overal terugkomen? Denk hierbij aan muren, vloer, plafond en dergelijke. Het staat natuurlijk een stuk mooier als de kleuren die jij hebt gekozen matchen met de locatie. In een kleine locatie is het belangrijk om gebruik te maken van lichte kleuren zodat het groter aanvoelt, wanneer je donkere kleuren gaat gebruiken wordt het allemaal kleiner en intiemer.
  2. Tijd van het jaar: is het zomer? probeer dan kleuren te gebruiken die zomers en warm aanvoelen, denk hierbij bijvoorbeeld aan zachte pastel kleuren. Wanneer het winter is kun je bijvoorbeeld grijzen als wit en donkerblauw gebruiken.
  3. Wanneer je een voorkeur hebt voor een bepaalde bloemsoort is het handig om kleuren te gebruiken die matchen met deze bloemen. Wanneer je van rode bloemen houdt, zorg er dan voor dat je rood gebruikt om te matchen.
  4. Als je nog steeds moeite hebt met het kiezen van een thema of kleuren, kijk dan naar accessoires die jij mooi vindt en probeer te matchen met de gekozen accessoires. Heb je een voorkeur voor bepaalde schoenen? een bepaalde jurk of sieraden?
  5. Bruidsmeisjes: heb je een kleur in gedachte voor je bruidsmeisjes? Gebruik dan dezelfde kleuren voor de rest van jouw bruiloft om mooi te matchen!