Heb ik een Weddingplanner nodig voor mijn Afghaanse bruiloft?

Elke bruid vraagt zich vast af of zij een weddingplanner nodig heeft of dat een overbodige luxe is. Veel bruiden besluiten dan ook hun gehele Afghaanse bruiloft zelf te regelen. Hoewel dat zeker valt aan te moedigen, is het verstandig om een stil te staan bij de voor- en nadelen van een weddingplanner.

Voordelen en nadelen

Hoewel vaak gedacht wordt dat een weddingplanner een overbodige luxe is, kan het voor veel bruiden juist een noodzaak zijn. Bij het plannen van jouw Afghaanse bruiloft komt veel kijken. Niet alleen dien je een locatie, eten, muziek en kleding te regelen, maar je moet ook aan veel kleine details denken. Als een aanstaande bruid heb je daar niet vaak alle kennis of tijd voor. Het resultaat is dan ook vaak een erg gestreste bruid die niet optimaal van haar Afghaanse bruiloft kan genieten.

Het inschakelen van een weddingplanner heeft dan ook vele voordelen. Zo is de weddingplanner vaak op de hoogte van alle nieuwe trends, heeft zij creatieve idee├źn en zakelijke relaties met leveranciers. Ook kan de weddingplanner door haar kennis en relaties vaak een lagere prijs regelen. Het bruidspaar maakt hun wensen kenbaar aan de weddingplanner, waarna het de taak van de weddingplanner is om alles uit te zoeken en waar te maken. In dit proces geeft de weddingplanner vaak ook suggesties die erg beruikbaar kunnen zijn.

Verder is het voordeel dat je niet hoeft te leunen op vrienden om jou te helpen met het plannen van jouw Afghaanse bruiloft. Hoewel vrienden veel voor je overhebben, valt het niet te voorkomen dat iemand last minute afhaakt. In dat geval moet je last minute nog een oplossing proberen te bedenken. Dat komt uiteraard niet ten goede van je gemoedstoestand. Ook kan het zijn dat het niet meer duidelijk is wie welke taak dient uit te voeren, waardoor het rommelig kan worden. Om dergelijke problemen te voorkomen, is het handig om een centrale persoon aan te wijzen die de verantwoordelijkheid neemt. Dat wordt dan de weddingplanner!

Kortom, wil jij optimaal van jouw Afghaanse bruiloft genieten zonder te stressen? Overweeg dan om een weddingplanner in te schakelen. Tegenwoordig zijn er ook Afghaanse weddingplanners te vinden, die verstand hebben van de Afghaanse tradities bij een bruiloft.