Mix van culturen op jouw bruiloft

Bruiloften staan bekend om culturele tradities. Iedere cultuur heeft bepaalde tradities die gebruikelijk zijn bij bruiloften. Ook Afghaanse bruiloften zijn sterk beïnvloed door de Afghaanse cultuur. Trouw je met iemand met een andere culturele achtergrond? Hoe geef je jouw bruiloft dan vorm en hoe zorg je ervoor dat beide culturen terugkomen op jullie bruiloft?

Tradities

In het meest ideale geval zou je alle tradities uit beide culturen willen overnemen, maar dat is helaas niet altijd mogelijk. Zo duurt je bruiloft maar een aantal uren. In die tijd wil je niet alleen aandacht besteden aan tradities, maar wil je ook kunnen dansen en socializen met je gasten. Het is daarom belangrijk om vooraf met elkaar te bespreken welke tradities jullie belangrijk vinden en graag terug willen laten komen op jullie bruiloft. Probeer de meest belangrijke tradities over te nemen en de kleinere weg te laten.

Eten en muziek

Verder is het belangrijk om te denken over het eten en de muziek. Willen jullie graag een buffet of een menu dat aan tafel geserveerd wordt? In beide gevallen is het een leuk idee om gerechten uit beide culturen te mengen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een voorgerecht uit het ene land en een hoofdgerecht uit het andere land. Voor de muziek zou je kunnen kiezen voor twee live bands die elk muziek maken in de eigen taal of voor één DJ die muziek in beide talen kan draaien.

Trouwjurk

Ook moet er gedacht worden aan de trouwjurk. In de Afghaanse cultuur is het gebruikelijk om eerst een groene jurk te dragen en daarna een witte trouwjurk. In andere culturen is dit echter anders. In de Marokkaanse cultuur dragen bruiden bijvoorbeeld 4 tot 5 jurken, variërend van Marokkaanse jurken tot een witte bruidsjurk. Ook Hindoestanen dragen bijvoorbeeld zowel een witte bruidsjurk als een Hindoestaanse bruidsjurk (een Sari). Het is praktisch niet te doen om alles te combineren en al deze jurken te dragen op één avond. Bespreek daarom vooraf welke jurken jullie belangrijk vinden en de bruid graag aan wilt.