Bruidsboeket bewaren na je bruiloft

Je bruidsboeket maakt je look af op je grote dag. Prachtig gekleurde bloemen die jouw Afghaanse bruiloft nog mooier maken. Voor veel bruiden is het bruidsboeket dan ook erg speciaal, omdat er zoveel mooie herinneringen van je Afghaanse bruiloft aan zitten! Zou het niet fijn zijn als je je bruidsboeket na je Afghaanse bruiloft kon bewaren? Dat kan! Lees verder om erachter te komen hoe je dat doet.

Zelf bruidsboeket laten drogen

Je kan je bruidsboeket aan de lucht laten drogen, zodat de bloemen niet verwelken. Wacht niet te lang na je Afghaanse bruiloft met het drogen van je bruidsboeket! Hang je bruidsboeket op zijn kop op een donkere droge plek op. Hang het bijvoorbeeld op in het trapgat of een donkere droge kamer. Zorg ervoor dat je het hoog genoeg ophangt, zodat je er niet tegenaan stoot. Wanneer je bruidsboeket voldoende gedroogd is, kan je het nog inspuiten met haarlak zodat de textuur van de bloemen intact blijft. Op deze manier kan je je bruidsboeket een aantal jaren bewaren als mooie herinnering aan jullie Afghaanse bruiloft.

Hou er wel rekening mee dat de vorm van de bloemen kan veranderen en de kleur kan vervagen wanneer je je bruidsboeket van je Afghaanse bruiloft aan de lucht laten drogen. Verder kunnen niet alle soorten bloemen aan de lucht gedroogd worden. Bepaalde bloemen bevatten zoveel vocht dat ze juist kunnen gaan rotten in plaats van drogen. Voorbeelden hiervan zijn tulpen, lelies, chrysanten, orchideeën en fresia’s. Rozen, pioenrozen en hortensia’s kunnen gelukkig wel goed gedroogd worden.

Bruidsboeket professioneel laten drogen

Vind je het teveel gedoe om zelf je bruidsboeket aan de lucht te drogen? Of wil je je bruidsboeket in de beste conditie bewaren? Dan kan je je bruidsboeket ook professioneel laten drogen. Dit noemen ze prepareren. Het voordeel hiervan is namelijk dat de vorm van de bloemen beter behouden blijft en de kleuren langer mooi blijven. Ook hierbij is het belangrijk om je bruidsboeket zo snel mogelijk na je Afghaanse bruiloft te laten prepareren.

Je bruidsboeket wordt losgemaakt en alle bloemen worden individueel gedroogd. Bepaalde bloemen hebben namelijk langer nodig om te drogen. Nadat alle bloemen goed gedroogd zijn, worden ze behandeld zodat de bloemen jarenlang mooi blijven. Vervolgens worden de gedroogde bloemen gebruikt om je bruidsboeket precies weer te maken zoals die eerst was op je Afghaanse bruiloft. Vervolgens kan je je bruidsboeket bewaren in een mooie stolp of lijst als herinnering aan je Afghaanse bruiloft.

Dit is uiteraard wel een duurdere optie dan wanneer je het zelf laten drogen aan de lucht, maar de kwaliteit is ook beter. Het ligt dus aan jezelf en hoeveel je ervoor over hebt om de herinnering aan je Afghaanse bruiloft te behouden.