Meerdere beautylooks op je Afghaanse bruiloft

Kan jij niet kiezen tussen een bepaald kapsel of een make-uplook? Geen zorgen, want je kan kiezen voor meerdere beautylooks op je Afghaanse bruiloft.

Op Afghaanse bruiloften is het een traditie om als bruid voor de Nikah-ceremonie, die op de Afghaanse bruiloft zelf wordt gehouden, een groene jurk te dragen. Pas na de Nikah-ceremonie en na het avondeten, kleed de bruid zich om en doet zij haar haar witte jurk aan. Het dragen van twee jurken biedt de perfecte gelegenheid om meerdere beautylooks te creëren op je Afghaanse bruiloft. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om met je groene jurk voor een kapsel te gaan waarbij je haar grotendeels los zit. Bij het omkleden naar je witte jurk, kan je van je losse lokken een opgestoken kapsel creëren. Zo kan je beide looks dragen op je Afghaanse bruiloft en hoef je niet te kiezen. Dit kan je uiteraard ook met je make-up doen. Bij de groene jurk kan je voor zachte tinten kiezen. Zodra je omkleedt naar je witte jurk, kan je je make-up iets meer aanzetten en voor een feller lippenstift gaan zoals een rode lippenstift.

Om dit te laten slagen is het uiteraard wel van belang dat de haarstylist en de visagist bereid zijn om mee te gaan naar je Afghaanse bruiloft. Zij moeten immers ter plekke op je Afghaanse bruiloft zijn om je beautylook te veranderen. Gelukkig zijn tegenwoordig veel kappers en visagisten bereid om mee te gaan naar je bruiloft. Voor de Marokkaanse bruiden is dit bijvoorbeeld normaal, nu zij vaak 4 tot 5 jurken dragen op hun bruiloften.

Let op, de haarstylist en de visagist kunnen uiteraard extra kosten in rekening brengen wanneer zij naar je Afghaanse bruiloft toe moeten komen voor het creëren van een tweede look. Let er ook op dat je voor de eerste look een kapsel kiest dat nog makkelijk naar je wensen voor je tweede look aangepast kan worden. Je wilt uiteraard niet je haar opnieuw moeten wassen, zodat de haarstylist vervolgens vanaf het begin een nieuw kapsel kan creëren. Dat is teveel gedoe en daarnaast is het ook tijdrovend. Je wilt zoveel mogelijk meekrijgen van je speciale dag, dus besteed niet teveel tijd aan het omkleden en het creëren van je tweede look voor je Afghaanse bruiloft.