Waar moet ik op letten bij het kiezen van mijn trouwjurk?

Het kiezen van je trouwjurk is toch wel een van de belangrijkste aspecten bij de planning van je Afghaanse bruiloft. In dit artikel lichten wij toe op welke aspecten je moet letten bij het kiezen van de perfecte trouwjurk voor je Afghaanse bruiloft.

Figuur
Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor figuur je hebt. Er zijn namelijke diverse lichaamsfiguren, zoals het zandloperfiguur, de peervorm of de appelvorm. Ontdek de vorm van je figuur door voor een spiegel te staan. Aspecten waar je op moet letten: borstomvang, taille, lengte, heupvorm etc. Daarnaast kan je letten op korte of lange benen, grote of kleine borsten en vollere figuren.

Lees het artikel ‘Wat voor soort trouwjurk past bij mijn figuur?’ voor tips and tricks bij het kiezen van een trouwjurk die goed bij je figuur past, zodat je zult stralen op je Afghaanse bruiloft!

Stijl
Naast je figuur is het ook belangrijk om te bepalen wat voor stijl trouwjurk je wilt voor je Afghaanse bruiloft. Hou je van klassiek, modern, romantisch, glamour, blingbling, elegant, sexy of simpel? Het is uiteraard ook mogelijk om deze stijlen te combineren in één jurk voor de perfecte Afghaanse bruiloft.

Kleur
Daarnaast kan je ook letten op je huidskleur, je haarkleur en de kleur van je ogen bij het kiezen van je trouwjurk voor je Afghaanse bruiloft. Met een erg blanke huidskleur, is het niet slim om voor een spierwitte jurk te kiezen voor je Afghaanse bruiloft. In dat geval kan je beter kiezen voor ivoor of karamelkleurige jurken. Een gekleurde donkere huid past vaak wel mooi bij witte heldere jurken, vanwege het contrast. Kan je niet kiezen? Ga dan voor gebroken wit aangezien dat bijna iedereen goed staat.

Bruidsjurk op maat
Elke bruid is uniek en daarom is elke trouwjurk ook uniek. Kan jij de perfect passende trouwjurk voor je Afghaanse bruiloft niet vinden? Overweeg dan om je trouwjurk op maat te laten maken voor je Afghaanse bruiloft. Dit is vooral een goede optie wanneer je niet een standaard formaat hebt.