Wat voor soort trouwjurk past bij mijn figuur?

Heb jij moeite met het kiezen van de perfecte trouwjurk voor je Afghaanse bruiloft? Weet jij niet zo goed wat voor soort model trouwjurk bij jou past? Lees dan vooral verder. In dit artikel lichten wij toe welk model trouwjurk het beste bij jouw figuur past, zodat je zult stralen op je Afghaanse bruiloft.

De Zandloper

De zandloper is toch wel een van de meest gewilde figuren. Bij een zandloperfiguur staan je schouder, buste en heupen in verhouding en heb je een duidelijke taille. Kenmerkend bij dit lichaamsfiguur zijn rondingen: een volle buste met welgevormde heupen.

Vrouwen met een zandloperfiguur kunnen het beste jurken dragen die uit één deel bestaat. De tweeledige jurk heeft de neiging om je te halveren en dat komt niet je zandloperfiguur ten goede. Verder zal een strapless jurk je fantastisch staan op je Afghaanse bruiloft. In dat geval is het wel verstandig om je borsten goed te ondersteunen met een goede strapless bh. Daarnaast past ook een V-hals goed bij dit figuur. Een bijzondere look voor je Afghaanse bruiloft is de off shoulder V-hals, die erg mooi staat bij een zandloperfiguur.

Qua rok zal een Mermaid of een Trompet trouwjurk je prachtig staan op je Afghaanse bruiloft. Deze jurken accentueren de natuurlijke rondingen van je lichaam.

Peer figuur

Vrouwen met een peer figuur zijn van boven vaak slank en van beneden iets breder. Heb jij een peervormig figuur? Kies dan eens voor een mooie strapless prinsessenjurk/baljurk voor je Afghaanse bruiloft. Met een strapless jurk kan je door middel van een Sweetheart halshijn of met een diepe V-hals, je decolleté accenteuren. Door de volumineuze rok wordt de aandacht naar je taille getrokken en vallen je bredere heupen en benen minder op. Om ervoor te zorgen dat je bovenlichaam langer oogt, kan je kiezen voor een verlaagde taille.

Ben je geen fan van de baljurk? Geen nood, want een A-lijn jurk staat je ook beeldig. Met een A-lijn jurk kan je ook een mooi silhouet creëren. Door de uitlopende jurk kan je wederom de aandacht afleiden van je bredere onderlichaam en stralen op je Afghaanse bruiloft

Appel figuur

Bij een appelvormig figuur ben je breder van boven en juist slanker van onder. Een Empire jurk zal je mooi staan als je een appel figuur hebt. De jurk sluit mooi aan rondom je borsten en loopt daarna vloeiend uit. Dit geeft een erg afslankend effect. Verder zal een A-lijn jurk je ook goed staan voor je Afghaanse bruiloft. Door wat meer nadruk op je decolleté te leggen met een lange rok, lijk je langer.

Je kan beter Mermaid jurken vermijden, omdat daarin je appel figuur nog duidelijker naar voren komt. Mermaid jurken zitten namelijk erg strak en lopen pas onder je heupen ongeveer bij je knieën uit.

Gebruik bovenstaande tips om je perfecte trouwjurk te kiezen voor je Afghaanse bruiloft! Wil je meer tips voor het kiezen van je trouwjurk voor je Afghaanse bruiloft? Lees dan eens het artikel Waar moet ik op letten bij het kiezen van mijn trouwjurk’.