Traditionele Afghaanse kleding op je bruiloft

Ben je op zoek naar inspiratie voor traditionele Afghaanse kleding voor je bruiloft? Of ben je gewoon benieuwd hoe Afghaanse kleding eruit ziet? Lees dan vooral verder.

Wanner kan je traditionele Afghaanse kleding aantrekken?

Traditionele Afghaanse kleding maakt vaak onderdeel uit van een Afghaanse bruiloft. Zo kan het bruidspaar ervoor kiezen om op hun Afghaanse bruiloft de traditionele kleding aan te trekken. Dit is echter niet altijd wenselijk. Op Afghaanse bruiloften is het immers traditie dat de bruid een groene en een witte bruidsjurk aantrekt. Bruidsparen vinden het dan niet altijd fijn om tijdens de bruiloft voor een derde keer van kleding te wissselen. Dat kost immers veel tijd, aangezien ook de make-up en het haar van de bruid aangepast dient te worden aan haar jurk.

Voor degenen die toch graag willen dat traditionele Afghaanse kleding een onderdeel van hun bruiloft uitmaakt, kiezen er vaak voor om dit op de henna avond aan te trekken. Ook kunnen de bruidsparen die hun Nekkah ceremonie apart houden, ervoor kiezen om in traditionele Afghaanse kledij gekleed te gaan. Verder is het een mogelijkheid om een select groepje van familie en vrienden de Attan (traditionele Afghaanse dans) uit te laten voeren op je Afghaanse bruiloft, terwijl ze in traditionele Afghaanse kleding gekleed zijn.

Inspiratie
Hieronder treffen jullie ter inspiratie enkele verbluffende Afghaanse outfits voor zowel mannen als vrouwen aan.