Zo voorkom je dat je gasten zich gaan vervelen op je Afghaanse bruiloft!

Zo voorkom je dat je gasten zich gaan vervelen op je Afghaanse bruiloft!

Je bereidt je Afghaanse bruiloft met veel zorg en moeite voor en wilt dat het een leuke dag voor zowel jezelf als je gasten wordt. Zorg er dan voor dat je gasten zich niet vervelen.

Tijdens een Afghaanse bruiloft heb je verschillende tradities die verricht moeten worden, zoals de Nikah-ceremonie. Vaak moeten je gasten dan simpelweg wachten tot het tijd is voor de volgende activiteit. De Nikah-ceremonie is immers voornamelijk voor mannen bedoeld en de muziek dient in de tussentijd te stoppen. Ook komt het op Afghaanse bruiloften vaak voor dat de zanger pauze neemt. In de tussentijd is er geen muziek en vervelen de gasten zich. En zodra gasten zich beginnen te vervelen, zullen ze ook beginnen met klagen. Om dit te voorkomen is het van belang om vooraf een goed programma in elkaar te steken en ervoor te zorgen dat je gasten zich te allen tijde vermaken op je Afghaanse bruiloft.

Nikah-ceremonie eerder doen

Allereerst kiezen tegenwoordig veel mensen ervoor om de Nikah-ceremonie op een eerdere dag dan de Afghaanse bruiloft te doen. Vaak wordt dit gewoon kleinschalig thuis gedaan met de naaste familie. Op deze manier kan je op je Afghaanse bruiloft zelf genieten van je avond en hoef je niet allerlei tradities in die paar uurtjes te proppen.

Programma

Verder is het van belang om vooraf een programma op te stellen waarbij per uur vast staat wat er gaat gebeuren op je Afghaanse bruiloft. Communiceer dit ook naar je gasten toe, zodat ze van tevoren weten wat hun te wachten staat. Aan de andere kant moet je er wel op letten dat je het programma niet te vol stopt, zodat er ook nog gewoon tijd is voor het dansen.

Maak ook goede afspraken met de zanger, zodat hij niet op de hoogtepunten pauze neemt. En zorg er ook voor dat er een muziekje wordt afgespeeld tijdens zijn pauzes of tijdens het eten.

Entertainment

Op Afghaanse bruiloften zie je tegenwoordig veel herhaling. Gasten die naar veel Afghaanse bruiloften zijn geweest, weten vaak precies wat er allemaal gaat komen. Dat kan op een gegeven moment saai worden. Wees dan ook origineel en verras je gasten met entertainment.

Je kan bijvoorbeeld een buikdanser inhuren of een ander speciale act die je gasten wel leuk zullen vinden. Laat je inspireren door andere Midden-Oosterse bruiloften. Zo kan het bijvoorbeeld leuk zijn om een Turkse drumband in te huren. Deze culturen lijken op elkaar waardoor de kans groot is dat je gasten op je Afghaanse bruiloft dit ook leuk vinden. En het is voor de verandering iets anders dan de standaard activiteiten op een Afghaanse bruiloft. Of denk aan de Latijnse salsadans.

Hapjes tussendoor

Op Afghaanse bruiloften wordt het eten vaak laat geserveerd. Vaak gebeurt dit tussen 22:00 en 23:00 uur. Voor personen die gewoonlijk gewend zijn om rond 18:00 uur avond te eten, is het erg lastig om met een lege maag tot 22:00 dan wel 23:00 uur te wachten. Hongerige gasten zijn vaak ook chagrijnig en hebben dan ook niet echt zin in feesten. De meeste Afghaanse bruiloften komen dan ook pas na het eten op gang. Maar na het eten heb je nog maar weinig tijd om er een goed feestje van te maken. De meeste Afghaanse bruiloften eindigen immers rond 01:00/02:00 uur.

Je kan er daarom voor kiezen om het eten tijdig te serveren, rond 20:00 uur. Je moet er dan wel voor zien te zorgen dat je gasten tijdig arriveren rond 17:00/18:00 uur. Dat gaat vaak lastig met gasten op Afghaanse bruiloften, die vaak pas rond 19:00 uur arriveren. Je kan er ook voor kiezen om het eten wel rond 22:00/23:00 uur te serveren, maar om daarvoor te zorgen voor hartige hapjes. Zo hebben je gasten genoeg energie om er een leuk feestje van te maken.